طرز تهیه لازانیا گوشت برای عروس خانم ها
لازانیا یک غذای ایتالیایی بسیار معروف است که تقریبا در همه دنیا طرفداران زیادی دارد. معمولا همه افراد خانواده از افراد کم سن و سال گرفته تا افراد مسن، این غذا را دوست دارند. شاید شهرت آن به خاطر مواد خوشمزه، سس و پنیری است که در درست کردن آن استفاده می شود. با این مقاله از مجله عروسی همراه باشید تا با طرز تهیه لازانیا گوشت که بسیار لذیذ و همه پسند است آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه لازانیا گوشت
لازانیا: ۱ بسته
گوشت چرخ کرده: ۲۰۰ گرم
پیاز نگینی خردشده: ۱ عدد
جوز هندی رنده شده: ۱ عدد
قارچ ورقه شده: ۱۵۰ گرم
کنسرو گوجه فرنگی: یک دوم پیمانه
کره: ۱۰ گرم
آرد گندم: ۵۰ گرم
شیر: ۵۰ میلی لیتر
خامه صبحانه: ۱۰۰ گرم
پنیر موتزارلا رنده شده: ۲۰۰ گرم
پودر آویشن: یک دوم قاشق چایخوری
جعفری تازه: ۱۰ گرم
نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
روغن مایع: ۱ عدد
طرز تهیه لازانیا
ورقه های لازانیا را داخل قابلمه ای حاوی آب جوش و مقداری نمک بریزید. پس از ۴ دقیقه یا تا زمانی که نرم شود آبکش کنید (اگر از ورقه های لازانیای نیمه آماده استفاده می کنید نیازی به پختن آنها نیست). دو قاشق سوپخوری روغن درون تابه ای متوسط بریزید و روی حرارت نسبتا زیاد قرار دهید تا داغ شود. بعد پیاز را داخل آن بریزید و تفت دهید تا نرم و شفاف شود. سپس گوشت را به مواد اضافه کنید و تفت دهید. در حین تفت دادن گوشت، نیمی از جوز هندی و قارچ را به مواد اضافه کنید. بعد از ۵ دقیقه گوجه فرنگی را به آن افزوده و بگذارید تا غلیظ شود (به جای کنسرو گوجه فرنگی می توانید از رب گوجه فرنگی استفاده نمایید)، بعد نمک و فلفل آن را اندازه کرده و از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید.
برای تهیه سس بشامل، کره را داخل تابه ای دیگر بریزید و روی حرارت قرار دهید تا ذوب شود. بعد آرد را داخل آن بریزید و تفت دهید تا بوی خامی آرد گرفته شود. سپس شیر را به تدریج به تابه بیفزایید و مدام هم بزنید تا آرد گلوله نشود. بعد بقیه جوز هندی را به سس بیفزایید و بگذارید تا شیر کمی تبخیر شود و سس یکدستی حاصل شود. سپس تابه را از روی حرارت بردارید و خامه را به آن بیفزایید و هم بزنید. بعد آن را با مقداری نمک و فلفل سیاه مزه دار کنید.
ظرف نسوز سرامیکی (ظرف قابل استفاده در فر) را با یک لایه سس سفید بپوشانید. سپس یک ردیف ورقه لازانیا روی آن بچینید. بعد به ترتیب روی آن یک لایه سس سفید و مخلوط گوشت بریزید و روی همه قسمت های لازانیا پخش کنید. سپس روی مخلوط را با پنیر موتزارلا بپوشانید و مجدد یک لایه ورقه لازانیا روی مواد بچینید.
به همین ترتیب مراحل را ادامه دهید تا مواد تمام شود و روی لایه آخر فقط پنیر موتزارلا و اورگانو (یا پودر آویشن) بریزید. روی ظرف را با ورق آلومینیومی بپوشانید و به وسیله چاقو چند سوراخ ایجاد کنید (این کار مانع خشک شدن لازانیا می شود). ظرف را در طبقه وسط فر که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم شده، به مدت ۱۵ دقیقه قرار دهید تا پنیر ذوب شود. سپس آن را از فر خارج کنید و همراه با جعفری (خردشده) تزیین و سرو کنید.
استفاده از مایکروفر به جای فر
در این روش ابتدا با توجه به حجم مایکروفرتان یک ظرف مناسب انتخاب کنید. یادتان باشد قرار است فقط به جای فر از مایکروفر استفاده کنید پس مرحله آماده سازی ورق ها و سس را روی گاز انجام دهید سپس ورق های لازانیا و سس را طبق معمول در پیرکس بچینید و آن را به مدت ۱۰ دقیقه با قدرت ۹۰۰ وات یا صد درصد داخل مایکروفر قرار گیرد. در انتها برای طلایی شدن روی لازانیا، پایه گریل را داخل دستگاه قرار می دهند، سپس ظرف را روی آن گذاشته و گریل دستگاه را به مدت ۵-۳ دقیقه روشن می کنند تا روی مواد طلایی شود.
استفاده از اجاق گاز
در این روش پخت، احتیاجی نیست لازانیا داخل فر قرار گیرد. این روش برای کسانی که فر ندارند و یا استفاده از فر برایشان راحت نیست بسیار مناسب است. در این روش لازانیا را داخل تابه، قابلمه مناسب یا ظرف پیرکس نچسب می ریزند و سپس آن را روی حرارت اجاق گاز قرار می دهند.
- ۹۷/۰۱/۱۵